Doorgaan naar artikel

Land

Taal

GRATIS VERZENDING | NL boven € 75 | BE & DE boven € 100 | FR boven €150 | Overige landen: klik hier voor voorwaarden

Over Hout

Waarom zijn FSC-gecertificeerde houtproducten milieuvriendelijk?

Wanneer hout FSC-gecertificeerd is – in overeenstemming met de normen die zijn vastgesteld door de non-profitorganisatie Forest Stewardship Council – kunt u er zeker van zijn dat hout is geoogst uit bossen die verantwoord worden beheerd met sociale betrokkenheid, milieubewust en economisch levensvatbaar zijn.

Voldoende bebossing is van cruciaal belang om te zorgen voor voldoende productie van zuurstof die nodig is om het broeikaseffect te voorkomen en te zorgen voor biodiversiteit. Door ontbossing (voor omvorming naar weilanden, of plantages), bosbranden, en het illegaal oogsten van hout uit beschermde gebieden verdwijnt er jaarlijks zo’n 6,5 miljoen hectare natuurlijk bos, dat zijn zo’n 17 voetbalterreinen per minuut. Daarom is het van groot belang dat alleen gecertificeerd hout wordt gebruikt.

Verder is verantwoorde houtproductie milieuvriendelijk omdat het een relatief lage hoeveelheid energie vereist in vergelijking met het maken van andere reguliere bouwmaterialen.

Hout is een aantrekkelijk, duurzaam en veelzijdig materiaal. Ook eKodoKi kiest bewust voor verantwoord hout. Er zijn vele houtsoorten, and iedere soort is uniek door zijn natuurlijke kleurschakeringen en nerven in het hout – eKodoKi heeft momenteel ebbenhout, redwood, esdoorn, wit hout en zebrahout. Kwaliteit en aandacht voor de natuur zijn belangrijk aspecten voor eKodoKi.

Sluiten (esc)

Pop-up

Gebruik deze pop-up om een aanmeldingsformulier voor een mailinglijst in te sluiten. U kunt het ook gebruiken als een eenvoudige call-to-action met een link naar een product of een pagina.

Leeftijd verificatie

Door op Enter te klikken, bevestigt u dat u oud genoeg bent om alcohol te consumeren.

Zoeken

Toegevoegd aan winkelwagen